top of page
Søk

Ønsker nye innbyggere velkommen


Omstillingsprogrammet i Kautokeino starter nå i samarbeid med frivillighetssentralen Ábas en fadderordning som skal hjelpe nye innbyggere til å bli bedre kjent med tilbudene i Kautokeino.


Fadderordningen fungerer på den måten at nye innbyggere kan melde seg til frivillighetssentralen med ønske om en fadder, og lokale folk som ønsker å være faddere kan også melde seg til frivillighetssentralen. Deretter utdeles det faddere til nye innbyggere, som skal ønske nye innbyggere velkommen og hjelpe til med å bli kjent med bygdene i Kautokeino kommune.


- Hvis man melder seg som frivillig til dette, får man som oppgave å ta kontakt med noen som flytter hit, invitere den personen eller familien med til noen fine aktiviteter og gjerne fortelle om Kautokeino kommune og hjelpe den personen til å bli kjent med Kautokeino.


Anbefaler å delta

Prosjektet som fadderordningen er en del av, har som mål å styrke bolysten, og spesielt å være til hjelp til nye innbyggere med å bli kjent med innbyggere og tilbudene som finnes her.


Frivillighetssentralen Ábas jobber mye med fadderordningen, og leder Risten Elle Siri anbefaler folk å ta del i ordningen.


- Vi ønsker oss faddere og nye innbyggere i alle aldre. Denne ordningen passer alle – både barn, unge, voksne og eldre kan delta. Vi gjør vårt beste for å finne faddere og nye innbyggere sammen med omtrent lik alder og like interesser, slik at det blir en fin opplevelse for begge, sier hun.


Deler av intropakken

Intropakken, som fadderordningen er en del av, har også andre aktiviteter som kommer til å gjennomføres i løpet av høsten. Dette prosjektet har Anne Maret Sara Lango som prosjektleder, og Ovddos inviterer nye innbyggere til å delta i de ulike planlagte aktivitetene. Målet er å nå nye innbyggere, og aktivitetene gjennomføres for det meste på kveldstid slik at folk i arbeid og skole også kan delta.


- Intropakken inneholder blant annet innbyggerkafe i Diehtosiida, hurtigkurs i samisk som gjennomføres i samarbeid med SOL, historietime i museet og besøksturer til ulike offentlige instanser for å bli kjent med tilbudene som finnes i Kautokeino. I tillegg ble det i vår arrangert en dag hos våre private aktører for moro skyld, der våre gjester fikk kaste lasso, kjøre med rein og spise god mat. Denne delen er planlagt å gjentas neste vår, forteller leder ved Ovddos, Ann Catharina Lango.


Hun forteller at dersom folk er interessert i å høre med om dette tiltaket, er det bare å ta kontakt med Ovddos.


Ønsker du deg en fadder eller kunne du tenkt deg å være en fadder?

Har du nylig flyttet til Kautokeino kommune og ønsker å bli bedre kjent med stedet, menneskene og tilbudene? Ta kontakt med Ábas-frivillighetssentral og kom i kontakt med en fadder.


Fadderen din kan fortelle deg om stedet, tilbudene og vise deg områdene våre.

Ta også kontakt med Ábas dersom du bor i Kautokeino og kan tenke deg å være fadder.

Kontaktinformasjon:

Abas frivilligsentral

Risten Elle Siri

Tlf.nr: 482 09 543

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page