top of page
Søk

Gaminghouse er åpnet i Kautokeino

Gratulerer til Sámi Gamers med åpningen av SG HQ!

Torsdag 5. oktober var en stor dag for oss og Sámi Gamers. Vi har siden 2020 jobbet med å få etablert en egen Gaminghouse i Kautokeino og på torsdag ble dette endelig realisert med en åpningskveld hvor det deltok rundt 30-40 ungdom. Dette har vært et samarbeidsprosjekt mellom Ovddos og Sámi Gamers, hvor Ovddos har bistått Sámi Gamers med prosjektledelse som inkluderer administrering, søknadsskriving og rapporteringer.


Bakgrunnen for dette prosjeket var at Ovddos i 2020 begynte å undersøke hva Ovddos kan gjøre for å løfte bostedsattraktiviteten for unge og unge-voksne i Kautokeino. Det ble gjennomført en spørreundersøkelse i 2021 blant unge i Kautokeino. Det kom inn svar fra 340 personer og av disse svarte 89 % at det burde kommet flere fritidstilbud til Kautokeino.


På spørsmål om hvilke tilbud som er mest interessant, svarte 73 % at de ønsker seg en bowlingshall i Kautokeino. Videre var det også stor interesse for treningsrom/treningsstudio, gaminghouse, biljardspill, fotballkamp på storskjerm, bordtennis. Under Annet felt svarte også mange at de ønsket en klatrepark, kafe, Escape room og paintball til Kautokeino.


Med bakgrunn i dette inngikk Ovddos et samarbeid med Sámi Gamers hvor målet var å få etablert en egen Gaminghouse hvor det også er mulighet for å spille Shuffleboard, biljard, bordtennis og se på fotballkamp sammen med venner.


- Det er en glede at dette endelig ble realisert nå. Vi vet jo at det var størst interesse for en egen bowlinghall, men på det tidspunktet fant vi ingen passende ledige lokaler til det, men vi håper jo at det er noen som ser potensialet i en egen bowlinghall, men også en egen kafe til sentrum, sier Lango.


Utstyr til rommet ble finansiert med tilskudd fra Gjensidigestiftelsen på kr 450 000 og Samfunnsløftet ved Sparebank 1 Nord-Norge på kr 240 000.

- Ungdom utgjør fremtidens arbeidsstyrke, når unge mennesker velger å bli eller flytte til kommunen sikrer det en kontinuerlig tilførsel av arbeidskraft og dette er avgjørende for næringslivets vekst bærekraft. Derfor er det også viktig å jobbe for å få unge til å trives i kommunen når man ønsker å utvikle næringslivet, så jeg håper at unge benytter seg av dette tilbudet, sier Lango.


Ovddos ønsker i den anledning å takke Sámi Gamers for samarbeidet og gratulere Sámi Gamers med åpningen og ønske tillykke med etableringen.


(Alle bilder fra åpningen av Sámi Gamers HQ, av Ovddos)

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page