top of page
Søk

Med mål om å styrke småindustri innen lokale råvarer

Oppdatert: 1. feb. 2023

Torsdag og fredag i forrige uke holdt Ovddos et lunsj til lunsj seminar på Diehtosiida, der tema var næring innen utmark- og naturressurser.

Daglig leder i omstillingsprogrammet, Ann Catharina Lango, ønsker seminardeltakere velkommen

Mange muligheter

Kautokeino og Sápmi er rik på naturressurser som blant annet fisk, bær og vekster og vilt. I Kautokeino kommune har befolkningen gjennom tidene hatt tradisjon for å benytte seg av disse verdifulle lokale råvarene, men hvordan er mulighetene for å gjøre en næring ut av dette? På seminaret var dette spørsmålet i fokus, hvor foredragsholdere nærmet seg spørsmålet fra ulike perspektiver.

En av foreleserne var Nils Ole Skum, som er en lokalperson i Kautokeino som driver med utmarksnæring
Avslutningen på første dags program var det paneldialog om temaene seminaret omhandlet, der Frøydis Gillund fra Kompetansenettverket for lokalmat i Nord-Norge, Eirin Hivand Haneberg fra Mattilsynet, Marja Eira fra Nordlys Rein og Anders Oskal fra ICR deltok. Daglig leder i Ovddos, Ann Catharina, ledet paneldialogen.

Middag på Boaššu

Seminaret var et samarbeid med Internasjonalt reindriftssenter (ICR), og etter første dags program fikk seminardeltakerne servert middag på ICR*s konsept Boaššu foodlab - der det på menyen var mye god mat laget fra lokale råvarer.

Anders Oskal fra ICR forteller litt om konseptet Boaššu, før middagen ble servert
Det ble servert blant annet gurpi, leverkaker, multekrem og tyttebærsaft og burger med pulled rein med brød laget av hjernemasse fra rein

Utviklingsprogram

Ovddos ønsker å igangsette et større utviklingsprogram for utmarksnæringer i Kautokeino. Plan for hvordan dette skal gjennomføres, er ikke satt enda og det gjenstår å undersøke dette før prosjektet settes i gang, men målet med prosjektet vil være å styrke småindustri innen lokale råvarer. Med bakgrunn i dette ønsker Ovddos kontakt med noen som ønsker å jobbe for dette målet.


Vi oppfordrer folk som går med en ide om å starte med foredling av enten innlandsfisk, bær, urter, vekster, vilt etc. om å ta kontakt med oss for videre veiledning om oppstart.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page