top of page
Søk

Spennende tilskuddssøknader fikk støtte


Bilde fra en annen sammenheng. Foto: Ánne Kátjá Gaup (Johtti Productions)


Styret i Ovddos hadde styremøte den 6. september, hvor blant annet 5 tilskuddssøknader ble behandlet.

Av de som fikk støtte til sine nye og spennende prosjekter finner vi Elle Sofe Sara Company, Sami Aurora og Guovdageainnu historjasearvi, Guovdageainnu meahccaguovddáš og Arctic Motell.


Målene i prosjektene

Anbefalingen er at større prosjekter gjennomføres etter PLP-metoden. Enkelte av prosjektene som har fått støtte er i forstudiefasen, mens andre igjen er kommet til forprosjektstadiet. Prosjektene går ut på opprusting av bedriften, etablering av en felles senter for natur og kulturarv, profesjonalisering av markedsarbeid, utvikle et system for å synliggjøre kunnskap og informasjon om samers bruk av meahcci, utvikle sitt konsept ytterligere og å sikre helårsdrift i fremtiden.


Nye interne prosjekter

Administrasjonen i Ovddos orienterte også under styremøtet om nye prosjekter som settes i gang i henhold til Ovddos' handlingsplan 2022. To av de store prosjektene som nå igangsettes, er forstudie i prosjektet om videreføring av Europan, samt oppstart av forstudie i "Sámi birgejupmi" prosjektet. I begge disse prosjektene er det rekruttert en ekstern konsulent som tar oppdraget om å være prosjektleder i prosjektene. I Europan-prosjektet er Katarina Påve-Gaup v/Arctic Prime AS prosjektleder, og i Sámi birgejupmi er Per Olaf Persen v/Gávcci prosjektleder.


Les mer om våre interne prosjekter på: https://www.ovddos.com/andreprosjekter


Dersom du sitter på en god ide til et prosjekt, og ønsker å søke om tilskudd fra Ovddos - er neste søknadsfrist 28. september for søknader større en kr 50 000.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page