top of page
Søk

- Våg å satse utover Sápmi og nå ut med din forretningsidé

Det er målet og ambisjonen med den første internasjonale samiske næringskonferansen, som arrangeres i Guovdageaidnu/Kautokeino 22.-23. Mars 2022.


«Formålet er at samiske bedrifter og næringer møtes, blir kjent med hverandre over landegrensene, danner samarbeid og skaper glede og inspirasjon til å utvikle sine næringer», sier daglig leder Ann Catharina Lango i omstillingsprogrammet Ovddos AS i Kautokeino kommune, som har satt i gang prosjektet.


Kan oppstå uventede muligheter

Ovddos er stolt av å invitere samiske gründere, ledere, næringsaktører, unge, stjerner og rikskjendiser til denne næringskonferansen. Her kan deltakerne få uventede muligheter for utvikling av næringer.

«Kautokeino skal være en samisk veiviser og vi vil arrangere en konferanse som samler og er til nytte for hele Sápmi. Det blir veldig spennende, for nå er det vi som inviterer til Sápmi og ikke omvendt», smiler Lango.

Døråpner for samisk næringsliv til de globale markeder

Konferansen har et unikt program, med anerkjente foredragsholdere som TV-profilen Lars Monsen, mentaltrener Erik Bertrand Larssen og gründer og leder av milliardbedriften reMarkable, Magnus Wanberg. Den samiske kjendisen Agnete Saba, samiske toppolitikere og næringslivsgründere entrer også scenen med foredrag.

«Jeg kan i tillegg avsløre det blir konsert, med vår nye stjerne, Haglund sammen med joikere. Vi tilbyr både et solid faglig program og et underholdene program på kveldene. Jeg gleder meg veldig til dette, etter lengre tid med covid-restriksjoner», avslutter Lango.


Samisk bærekrafts perspektiv mer ettertraktet

Verden har som mål å leve mer bærekraftig. Samisk livsform omfavner alle de 17 FNs bærekraftsmål og får stadig større oppmerksomhet i storsamfunnet. Blant annet nevnes den samiske livsfilosofien «birgejupmi» i en stortingsmelding. Det åpner opp for mange nye næringsmuligheter i det samiske samfunnet, samtidig som det allerede finnes svært bærekraftige næringer i Sápmi som har potensiale for vekst. Konferansen skal bidra til at disse samiske bedriftene våger å satse utover Sápmi og med det når ut til flere. Resultatet for verdiskapningen vil komme det samiske samfunnet til gode.


Kontaktinformasjon:

Prosjekteier Ovddos v/ Ann Catharina Lango

Telefon nr.: +47 954 27 006

E-post: annlango@ovddos.com

Prosjektleder Arctic Prime v/ Katarina Påve-Gaup

Telefon nr.: +47 97508854For informasjon om program og datoer for Sápmi Business Arena:Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page