top of page

tir. 23. nov.

|

Kautokeino

Privahta ekonomiijakursa / Privatøkonomikurs

Ovddos inviterer til et gratis kurs i privat økonomi, som tar utgangspunkt i "sámi birgejupmi" - hvor du får funksjonelle verktøy for å ha kontroll over din økonomi. Kursleder Per Olaf Persen har mange gode metoder som han vil dele, og har også mange gunstige økonomiske råd fra et samisk perspektiv

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Privahta ekonomiijakursa / Privatøkonomikurs
Privahta ekonomiijakursa / Privatøkonomikurs

Tid og sted

23. nov. 2021, 17:30 – 20:00

Kautokeino, Ajastealli 5, 9520 Kautokeino

Om arrangementet

Den samiske livsstilen er unik, og den passer ikke alltid inn i systemer som er satt. Det kan også gjelde systemer som er ment til å gi deg kontroll over din egen økonomi. Likevel har den samiske måten å leve på et meget stort potensiale, og med utgangspunkt i den tanken har vi satt sammen dette kurset i privatøkonomi. 

Dette er et gratis tilbud, og alle er velkommen til å delta. 

Praktisk informasjon

Kurset blir holdt på Sámi joatkka- ja boazodoalloskuvla (Samisk videregående skole og reindriftsskole). Inngang ved hovedinngangen. Mer informasjon om rom kommer. 

Du påmelder deg på kurset i denne lenken.

Om kurset

Kurset tar utgangspunkt i "sámi birgejupmi" - den samiske levemåten, og gjennom kurset får du gode verktøy for å ha oversikt over din egen økonomi samt å se sparemuligheter som er aktuelle for deg

Kursleder for dette kurset er Per Olaf Persen - som har en solid økonomibakgrunn og veldig mye erfaring både når det gjelder privatøkonomi og når det gjelder den samiske måten å leve på. Dette kombinert gjør at dette er et unikt tilbud for Kautokeino kommunes innbyggere - et gratis privatøkonomikurs med meget god kvalitet. 

Kurset blir delt i to deler, med første seminarkveld den. 17. november kl. 17:30-20:00, og andre seminarkveld 23. november 17:30-20:00.

Deltakere jobber med sitt eget budsjett. Ved første seminarkveld får deltakerne tildelt en hjemmeoppgave, som går ut på å finne egne kostnader og fylle dette inn i et budsjettskjema som alle får overlevert ved første seminarkveld.

Om kursleder

Vår kursholder Per Olaf Persen er 55 år gammel og bosatt i Tana. Han driver nå sitt eget rådgivningsselskap Gávcci AS og har tidligere drevet Rema 1000 i Tana, og har de siste 17 årene vært banksjef med ansvar for blant annet Indre- og Øst-Finnmark. Han har økonomibakgrunn særlig rettet mot bank, finans og ledelse. Ved siden av eget firma tar han nå programmet Master of Management med fokus på bærekraft og klima ved Handelshøyskolen BI. Med sin samiske oppvekst er Per Olaf vant til å høste av naturen gjennom jakt, fiske, bærplukking og vedhogst og benevner det selv som en del av familiens birgejupmi.

Dele dette arrangementet

bottom of page