top of page

Oahpistit Guovdageidnui ja Guovdageainnu fálaldagaide

Prosjektleder

Anne Maret Sara

Prosjektperiode

Desember 2020 - Desember 2023

Les mer

Om prosjektet

Prosjektet "Oahpistit Guovdageidnui ja Guovdageainnu fálaldagaide" er et prosjekt for å styrke bostedsattraktivitet i hele Kautokeino kommune. Det er gjennomført forstudie og forprosjekt, og alt er nå klart for å sette i gang hovedprosjektstadiet.
Prosjektet har tre resultatmål, som gjør at prosjektet dermed er delt i tre deler. Et av resultatmålene er å profilere Kautokeino som et attraktivt bo- og besøkssted gjennom en video. Det andre resultatmålet er å profilere Kautokeino som et trygt og godt bosted for befolkningen gjennom en innbygger-app som samler alt av informasjon om arrangementer og tilbud. Det tredje resultatmålet er å øke bolyst for nye innbyggere gjennom å skape tilbud for nye innbyggere gjennom en årlig «intropakke» - med innhold i et hurtigkurs i samisk, besøk hos offentlige institusjoner, besøk hos en privat aktør, fadderordning og innbygger-kafe.

Dette prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom mange aktører i Kautokeino; Kautokeino kommune, Sámi Allaskuvla, Norges Institusjon for Menneskerettigheter (NIM), Sámi joatkka- ja boazodoalloskuvla, Thon Hotel Kautokeino, Beaivváš Sámi Našunálateahter, RiddoDuottarMuseat, frivilligsentralen Abas, Sámi Oahppolihttu (SOL), Duodjeinstituhtta, Álbmotgirjerájus og Sis-Finmárkku Studeanttaid Ovttastus (SSO).

Prosjektleder

Anne Maret Sara

Anne Maret Sara

Anne Maret Sara jobber som prosjektleder i dette prosjektet. Hun er nylig utdannet som økonom og jobber på Ovddos AS som prosjektkoordinator.

Delfinansiert av

Prosjekteier

Ovddos

Prosjektplan

bottom of page