top of page

Dolin AS

Forprosjekt

Beskrivelse fra søker

Dolin AS skal bidra til verdiøkning av reinkjøttet gjennom å utvikle en attraktiv produktserie for salg direkte til forbrukermarkedet. Produktene er basert på samiske husholdningstradisjoner og tilpasses moderne forbrukerbehov. Kjernen i produktene er det unike reinkjøttet fra Finnmarksvidda. I et forstudie i samarbeid med Svindland AS er det gjennomført smakstester av produktene og naturell spekepølse har fått veldig gode tilbakemeldinger.
Dolin AS vil basert på kunnskap fra forprosjektet videreutvikle eksklusive produkter for salg. Strategien er å utvikle produktserien steg for steg.
Dolin som betyr «i gamle dager» har som basis å utnytte alle de unike ressursene fra reinsdyret og tradisjonskunnskap vil være viktig gjennom hele verdikjeden. Selskapet vil tilpasse sin vekst i forhold til etterspørselen i markedet. Det betyr at investeringer vil være basert på langsiktighet og nødvendig omstillingsevne slik samene tilpasset sin virksomhet Dolin «i gamle dager». Første store milepæl er å få på plass en nettbutikk.
Underveis i prosjektet vil vi kontinuerlig vurdere om det er grunnlag for å utvide produktutvalget basert på aktuelle råvarer fra Finnmarksvidda.

Illustrasjonsfoto

Prosjektinfo

Prosjektperiode

August 2021-Desember 2021

Tilskuddssum

46500

Prosjekteier

Dolin AS

Kontaktperson

Áslat Máhtte Turi Gaup

bottom of page